Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Flanagan Lawrence

Flanagan Lawrence

London

linkedin

Flanagan Lawrence - 12 Hammersmith Grove

Flanagan Lawrence

The second phase of development on the site saw the construction of an additional eleven storey building, complimenting our first project in the scheme for U+I Plc.

 



 



 



 



 



 



The second phase of development of the former NCP site saw the construction of an additional eleven storey building, alongside the practice's first project in the scheme. This building provides 20,783 sqm (GEA) of high quality office space on the upper floors, with reception and restaurant use at the ground floor level.

Employing a complimentary palette of materials to the neighbouring first phase building, 10 Hammersmith Grove, the cool glass exterior literally reflects the variety of the adjacent buildings, trees and sky. By night, controlled internal and external lighting schemes ensure that the building constantly changes.

The building enjoys similar facilities to 10 HG, being served by 147 secure and covered cycle spaces, together with showers, lockers, and changing rooms. Car parking is limited to 6 spaces.

Through clever design of the building's envelope, the project has achieved what many fully glazed structures don't - a 'BREEAM excellent' rating.

For the foyer, Kate Maestri, the glass artist, was commissioned to develop three wall pieces, with a depth and variety of colour not possible in paint alone. Working closely with Kate and the client, we opted for vibrant, hot colours graded from deep red to yellow, complemented by the addition of subtle mirror pinstripes. The result is a stunning trio of Rothko-like installations.