Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Feix&Merlin Architects - HOPE WHARF

Feix&Merlin Architects

Private Residential refurbishment and extension.
Hope Wharf is a private residential warehouse apartment in Rotherhithe, right on the banks of the River Thames.

Photographs by

JIM STEPHENSON


 



 



 



 



 



 



The project involved excavating down, well below the Thames tidal line which, although was not without its risks, was well worth it as it created an entire new floor of usable floor area for our clients given them a new open plan dining room and study which they previously didn’t have space for.
The volume of the space above was opened up by the removal of a section of the upper floor, creating a double-height space over the kitchen and allowing the reinstatement of a previously blocked up window, to allow daylight to flood into the space. The custom designed kitchen features a concrete ribbon that forms the breakfast bar, then travels up and over the worktop to create one cohesive overall piece of furniture.

Word from the architect

We knew that in order to successfully improve on the spatial experience of the apartment, we needed to take floor area away, create the double height space over the kitchen and give the apartment some room to breathe. Understandably this initially wasn’t an easy decision for the client, it felt a little counter-intuitive. But with the excavation and the additional space gained by that it all fell into place. We achieved an amazing transformation.