Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Edgley Design

Edgley Design

London, UK

Facebook

Edgley Design - Rubber House

Edgley Design

The proposal was to knock down the owner’s existing studio, and rebuild an artist’s studio with better facilities, as well as a separate two bedroom house all within the same footprint.

Rubber House

Rubber House 



 



 



 



 



Rubber House

Rubber House 



 



 



 



 



 



 



 



The concept for the studio is for a shiny metal box, as a domesticated re-interpretation of an industrial shed. The industrial material reflects the working nature of the studio, while this is offset by minimal detailing to give the shell a domestic quality and scale

The main volume of the house is articulated as a black rubber clad box, tactile and seamless, in sharp contrast to the rambling greenery of the surrounding sites. A wall wraps around this as a separate element, forming rooflights to the hall and stair. Planting in front of this wall will give the appearance of a ’green wall’ almost entirely hiding the house from the view of neighbours.

The concept for the house is for a series of internalised experiences, that create a private retreat from the bustle of its Hackney Central location. There are few windows, and most daylight and sunlight is received from roof lights and the internal courtyard. This creates an introspective house giving complete privacy for the inhabitants, and preventing any overlooking to neighbouring properties.