Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



E2 Architecture+Interiors

E2 Architecture+Interiors

London, United Kingdom

pinterest

E2 Architecture+Interiors - Goodwins Court, Covent Garden

E2 Architecture+Interiors

 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Goodwins Court, is a bijou commercial project on a Dickensian passageway in the heart of Theatre Town.

Goodwins Court is reported to have been inspiration for J.K.Rowling when writing her Harry Potter novels and it is easy to fall for the architectural charm of this narrow pedestrian passageway with its Georgian Grade I Listed buildings and gas fuelled streetlights.

The careful restoration and refurbishment of this heritage asset has resulted in a striking success, both for its client and for Goodwins Court itself.

Having involved the complete refurbishment of the exterior and interior, to serve our client’s use for the building as an artist studio.

The building, once viewed as the poorly maintained neighbour to its grade listed counterparts on the passage, now sits proud and compliments its location.

Internally we have designed each space to be unique with the centrally located staircase, a functional piece of highly crafted joinery with integrated storage and lighting, set against the rough finish of the original exposed bricks.

This primary circulation space now provides the theatrical spectacle that the building always deserved.

In both the downstairs and upstairs rooms some of the original timber joists remain, now exposed to reveal reclaimed timber joists floorboards from a Victorian school in Yorkshire. The walls and ceilings are playfully up-and-down-lit by carefully considered high end light fittings.

The walls have been insulated internally and both sash windows have been upgraded to double glazed units to ensure the highest level of comfort within.

The shower room has been upgraded, with deep moody olive green hand crafted tiling playing off the stark white minimalism of the joinery.

The room is now bathed under floods of natural light, afforded by the new dramatic enlarged and relocated rooflight.