Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Morris+Company

Morris+Company

London, United Kingdom

pinterest

Morris+Company - The Loom

Morris+Company

The Loom scheme comprises the major renovation of a grade 2 listed building in Whitechapel, London.

New Entrance

New Entrance 



 



 



 



 



 



 



 



 



The Loom scheme comprises the major renovation of a grade 2 listed building in Whitechapel, London.
The brief called for the refurbishment of over 100,000ft2 of workspace, reception, art space, a new café, the provision of cycle stores and shower facilities, as well as the relocation of the main entrance, to bring a new identity to the building. The scheme aimed to explore the building’s history, whilst also introducing new interventions to meet the requirements of a modern commercial building in London.

Sourcing the bricks from within the building was a sustainable decision that not only reduced the need for new bricks but minimised the amount of demolition material sent to landfill. The variations in colour and texture of the existing brick lends to its charm, stitching the new interventions into the fabric of the building.

The design of the woven metal screen, at the new entrance, is a contemporary interpretation of a loom, reimagined in highly crafted new & blue steel.

The Loom received a RIBA National Award in 2017.