Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



dn-a architecture

dn-a architecture

London, UK

linkedin pinterest

dn-a architecture - One Valpy

dn-a architecture

Marketing One Valpy as a contemporary, urban workspace with an attentive service required a design to match. We took this 1980s building in the centre of Reading which had been vacant for some years and carefully targeted the design interventions to produce an effective, yet economically viable scheme.

One Valpy - Meeting Room

One Valpy - Meeting Room 



One Valpy Board Room

One Valpy Board Room 



One Valpy Portal Entrance

One Valpy Portal Entrance 



One Valpy Reception

One Valpy Reception 



In 2013, dn-a were commissioned by Landid and Brockton Capital Partners to re-develop the existing Minerva House in Reading Town Centre. The existing design of the building had an unsympathetic façade considering its close proximity to the Grade II Listed ‘Hospitium’ and Town Hall
The project team has re-developed, and reinvigorated this tired and unloved 1980’s building, which had remained vacant for a significant period of time; it was outdated in its previous condition and was detrimental to the important central office core of Reading. The finished project has enticed high calibre forward thinking companies looking for premises in an urban and vibrant location, rich in amenities.
dn-a adopted a fresh approach to the standard interior space philosophy, turning it into a mixed use work place fit for the 21st century. This was achieved by making dramatic improvements to the office floor plate, reinvigorating the façade, simplifying the entrance and providing high quality retail amenities.
The entrance and foyer have been re-designed to improve the visual imbalance caused by the lift tower. The new entrance combines the two existing doors to form a single large metal clad portal. This transforms its feel and ‘kerb appeal’ and enhances the buildings image. The foyer has been remodelled to create a better sense of arrival. With double height ceilings and a crisp look.
The office interiors now express a modern and open feel. This has been achieved by replacing the traditional suspended ceiling and exposing the insitu concrete soffit.
The space itself has being designed to provide everything that is needed for the modern commercial tenant, most importantly, is the flexibility that it provides tenants, who can customise everything from the design of the kitchen and communal areas to the occupation density of the workplace.
The development has been well received; “The overall finish to the interiors is impressive, offering us an exciting and radically different office environment to our previous location... helping improve efficiency and collaboration.” - Mark Carey - CFO Maybe Holdings.
Awards
Winner - Thames Valley Property Awards, Development of the Year 2015
Finalist - BCO Awards, Recycled Workplace
Finalist - OAS Development Awards, Best Development 2015