Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



dn-a architecture

dn-a architecture

London, UK

linkedin pinterest

dn-a architecture - One Station Square

dn-a architecture

Our brief was to modernise the interiors of One Station Square, an under-used 1970s office block in Bracknell, increasing its attractiveness to occupiers.
We wanted to provide something completely new for the Bracknell office market and a major contributor to this goal was the removal of the suspended ceilings to expose the ‘potted’ soffit. This creates the impression of larger spaces.

One Station Square, Bracknell

One Station Square, Bracknell 



One Station Square, Bracknell

One Station Square, Bracknell 



One Station Square, Bracknell

One Station Square, Bracknell 



One Station Square, Bracknell

One Station Square, Bracknell 



In 2015, dn-a architects were approached by Brydell Partners, an innovative Real Estate Investment Group, to look at the refurbishment of One Station Square in Central Bracknell. The area is due to benefit significantly from the completion of Crossrail in 2019, which will dramatically reduce journey times into London once completed.
dn-a were handed a challenging brief to transform this under-used office block in Bracknell. In its original condition the office areas were cramped; dark; uninviting and not fit for purpose. Brydell wanted to adjust minor parts to the building to improve its attractiveness to potential new tenants and to bring all services up to modern commercial office standards.
The Solution
The dated 1970’s office block has been transformed into a cool, airy, industrial inspired space that allows for complete tenant adaptation.
On the seventh floor the existing suspended ceiling has been removed. This has exposed a ‘potted’ soffit providing additional energy saving benefits by exposing the thermal mass of the concrete.
This helps improve heating and cooling, creating a working environment that enhances business performance and contributes positively to staff satisfaction and engagement.
Another benefit of removing the suspended ceiling is the increase in ceiling height, which has gone from being 2.3m to 2.7m, creating an open and airy feel to the office.
The beauty of the project is that it isn’t about gimmicks, but about simplicity and letting future tenants personalise the space for less money and time. Providing future occupiers with a clean, crisp, bright and airy canvas, making it a great neutral background for any brand to slot into.
Exposed ceilings, dark floors, and contemporary furniture all contribute to the modern look. This is further enhanced by the bright white paintwork, exposed galvanized steel services, new air conditioning, bursts of colour and bright white suspended ceiling lights, which creates a smart, cool and decidedly authentic air, with plenty of the building’s core essentials now revealed, ideal for incoming tenants.
With well-lit and airy internal spaces, expressing a sense of modernism and openness, you cannot help but feel that a healthy balance between non-corporate attitude and a level of cool professionalism has been created.