Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Designscape Architects

Designscape Architects

Bath, UK

Designscape Architects - Sun House

Designscape Architects

Sun house is a property which sits at the top of the Claverton Valley on the outskirts of Bath, and replaces a low-grade mobile home.

Sun House Exterior

Sun House Exterior 



Sun House

Sun House 



Sun House Exterior

Sun House Exterior 



Sun House Exterior

Sun House Exterior 



Sun House Exterior

Sun House Exterior 



The design of the house is a response to the woodland setting and arranges accommodation into two distinct elements. The main volume is clad with rough-cut oak boarding and contains the entrance and kitchen on the ground floor and living room above. A second, single storey wing is faced with oxidised steel panels and contains sleeping areas that open directly into the garden. The grass roof of the bedroom wing provides a terrace to the adjacent first floor space. The house employs experimental construction and technology, incorporating rainwater harvesting, passive and active solar energy, and is virtually free from pvc materials.