Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Designscape Architects

Designscape Architects

Bath, UK

Designscape Architects - Gospel Hall

Designscape Architects

Gospel Hall is the renovation of a Grade II listed former Meeting House in Bath.

Gospel Hall Exterior

Gospel Hall Exterior  



Gospel Hall Exterior

Gospel Hall Exterior  



Gospel Hall

Gospel Hall  



Gospel Hall Exterior

Gospel Hall Exterior  



Gospel Hall Exterior

Gospel Hall Exterior  



The challenge was to provide additional accommodation for this Grade ll listed former Meeting House in Claverton, Bath. The original building had already been converted in the 1990s with a rather ‘traditional’ extension added at the rear. Our response was to provide a counterpoint to the very solid and grounded original building, linked only by a simple glass link. The bedroom and bathroom extension are built from a timber frame and clad in cedar slats to give an ephemeral, de materialised quality in contrast to the original building. The visual appearance from the street is minimal with glazing openings that connect the bedroom to the garden on the rear side. A rooflight to the new bathroom frames a view of a carved angel on the original building.