Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Designscape Architects

Designscape Architects

Bath, UK

Designscape Architects - Court Farm Barn

Designscape Architects

The conversion of a 17th century threshing barn which provides flexible accommodation at the same time as preserving the original character and qualities of a barn.

 



Court Farm Barn

Court Farm Barn 



 



 



 



 



 



Situated adjacent to the Farm House, the Grade II* listed former threshing barn had fallen into a state of disrepair and the proposal was developed to repair and convert the structure to provide ancillary accommodation to the main house, to include a home-work space, kitchen, bathroom and guest bedrooms. The new functions are contained within a series of free standing white timber boxes to the west end, leaving two- thirds of the original double-height volume intact. The existing modern steel frame is utilized to support the new roof structure without distributing the extra load onto the historic walls. As part of the first phase of works, a new wood-burning boiler in an adjacent outbuilding provides heating and hot water to both the farm house and converted barn.