Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Designscape Architects

Designscape Architects

Bath, UK

Designscape Architects - Church Lane

Designscape Architects

Church Lane is a semi-detached former workers cottage that previously provided cramped and outdated accommodation has been transformed with two single storey extensions to the front and rear that almost double its footprint.

Church Lane

Church Lane  



Church Lane Exterior

Church Lane Exterior  



Church Lane Exterior

Church Lane Exterior  



Church Lane Exterior

Church Lane Exterior  



The space to the rear creates a new living room with access out onto an excavated patio area, whilst the front extension houses a new entrance porch, lobby and breakfast room. Both are constructed using a simple sympathetic palette of air dried oak, ashlar stone with lead and slate roofs which match the existing property. As well as the new additions, works to the existing cottage included repairs and repointing to the external walls, a new cloakroom, internal dry lining and underfloor heating to the ground floor.