Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Design Engine Architects

Design Engine Architects

Winchester, Hampshire

Design Engine Architects - Buro Happold offices, Bath

Design Engine Architects

Sensitive and imaginative workspace refurbishment of Grade 2 listed landmark mill building.

Meeting rooms and breakout spaces

Meeting rooms and breakout spaces 



Ted Happold library

Ted Happold library 



Atrium space

Atrium space  



Camden Mill, Buro Happold Bath office

Camden Mill, Buro Happold Bath office 



Buro Happold’s Bath office is located within a narrow 19th century wharf building overlooking the River Avon. This comprises two structures, Camden Mill to the east joining the Bayer Building to the west. The site is flanked to the north by the River Avon and to the south by the Lower Bristol Road. In recent years the firm has grown considerably with the Bath office doubling in headcount to 450, putting pressure on the existing internal space. This, coupled with a desire to improve access to the building for disabled employees and visitors, resulted in plans to extensively modify the ground and first floors within the building.

Before Design Engine were able to consider the interior spaces they had to solve the ambiguity of how the building is entered. Due to the constraints of this narrow site, all front and back of house facilities needed to be accessed via two existing entrances into the car park, situated to the east end of this 70m building. These entrances were also partially masked by an existing electrical substation. As the substation could not be economically re-located, Design Engine’s brief was to re- configure the entrance area to provide a clear route to reception around it, and provide a service access and yard area behind it.

Design Engine’s solution was to re-clad the electrical substation with a circle of vertical timber fins, designed to mask the substation and orientate visitors around its perimeter, towards a new glass riverside entrance porch. LED lights wash an internal lining behind the louvres, revealing an illuminated surface between the blades. Through its geometry the circle also creates a discrete service entrance and yard to the rear. This yard controls and leads to the back of house spaces.