Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



deDraft Ltd

deDraft Ltd

London, United Kingdom

deDraft Ltd - LFH Residence

deDraft Ltd

Conversion and refurbishment of granary into guest accommodation to existing farmhouse

Living Room 2

Living Room 2 



 



Living Room 1

Living Room 1 



 



View from rear meadow

View from rear meadow 



 



Driveway Approach

Driveway Approach 



The granary to this attractive 19th Century country house near Kemble in the Cotswolds was totally refurbished and also modified externally to rectify a previous poor quality conversion. The granary sitting adjacent to and connected internally to the former farmhouse sits slightly raised in the local topography offering views out across the paddock and bridleway beyond.

The existing concrete floor slab was excavated to give increased headroom with a large section of the first floor being brought into use - having previously been a double height space with little purpose. The rear elevation has been clad in Cotswold stone to match the existing stonework and timber casement windows added featuring chunky rustic timber lintels.

The interior was reconfigured to suit everyday family life with a large double sided wood-burning stove to heat the main living spaces and utilising the existing bore hole for ground water. We created deep punched window openings in the thick stone external walls enabling long vistas across the paddock and vegetable gardens to the north of the site. The interior palette is a sympathetic combination of timber, stone and metal finishes with bespoke joinery internally to the living room, home office, reading room and boot room.

Completed. June 2013
Photography. Whitaker Studio