Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



David Nossiter Architects

David Nossiter Architects

London

Facebook pinterest

David Nossiter Architects - David Nossiter Architects: Auckland Hill House, London

David Nossiter Architects

A two-storey split-level dwelling is proposed on a site adjacent to a suburban railway line.

 



 



 



Word from the architect

A two-storey split-level dwelling is proposed on a site adjacent to a suburban railway line.

The entrance will be at ground floor level and the main living and kitchen areas will be at a lower level. The massing consists of two volumes, one single storey and the other two storey. These volumes are set across the existing slope of the site, in order to limit the impact of the new dwelling on existing properties.

The single storey element encloses the boundary and fronts an existing path. A private courtyard entered from the existing path leads to the covered front door.

The site is accessed via an existing drive and pathway that accesses the rear of existing gardens and allotments. New permeable surfacing and entrance gates will be installed.

Sleeping accommodation will be at ground and first floor levels. The master sleeping accommodation has been placed as far away from the railway line as possible. Secondary sleeping accommodation is at first floor level.

In order to minimise vibration and noise from the railway line a load bearing retaining wall has been proposed fronting the railway.

Glazing has been organised around inward facing terraces that capture the best sunlight, without compromising privacy.