Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



David Flynn Architects Ltd.

David Flynn Architects Ltd.

Dublin

Facebook

David Flynn Architects Ltd. - Northlight

David Flynn Architects Ltd.

Extension to a 1950s semi-detached estate house

 



 



Dining area overlooking rear garden

Dining area overlooking rear garden 



 



 



 



 



In this project, a typical 1950s semi-detached house with a stark Northerly aspect to the rear is refurbished and extended.

Large rooflights have been positioned so as to align with the functions of the home below. The length of these lightwells allow for the rear of the house to benefit from Southerly light in the afternoon. Dropped plaster bulkheads to either side of the interior means that the space is lit by reflected, rather than direct daylight providing the interior with varying daylight throughout the day.

The exterior is finished with brick and pebbledash in common with the front elevation of the house. To try to bed the extension into its surroundings, a brick plinth incorporates a raised planter outside the kitchen window containing a small chef's garden planted with herbs and spices, which will in time bring the garden within arm's reach.