Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Creative Ideas & Architecture Office Ltd - Two storey extension in Haringey

Creative Ideas & Architecture Office Ltd

This project is for a two-storey rear extension to a semi-detached house in Haringey

CGI of the rear extension

CGI of the rear extension 



 



CGI of the proposed kitchen

CGI of the proposed kitchen 



CGI of the proposed lounge

CGI of the proposed lounge 



Axonometric diagram

Axonometric diagram 



This project is for a two-storey rear extension to a semi-detached house in East Finchley. The topography of the site presents a substantial difference in levels between the front of the property and the rear garden. The proposal adapts to the site by stepping down from ground floor to garden level.
In its lower portion, the extension has a depth of 6.5 metres over the full width of the property. At ground floor it sets back to be 3.5 metres deep and 6 meters wide.
This gives the opportunity to create a spacious terrace on the roof of the lower ground floor, which can be accessed through the large glazed openings of the kitchen / dining area. Plenty of natural light rains in between the exposed Douglas fir beams supporting the glass roof above the dining table. he open thread internal stair connects directly to the lower ground lounge area, where generous sliding bi-fold doors open the view towards the rear garden. On both storeys, the visual continuity between internal and external space is enhanced by the use of cement tiles throughout the floor. The external wall surfaces are treated with Kolumba bricks to mark the contrast between the new addition and the existing. The project also considers internal improvements to the existing layout with the provision of a utility area behind the kitchen and the conversion of the garage into a study room.