Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Creative Ideas & Architecture Office Ltd - Muswell Hill Extension

Creative Ideas & Architecture Office Ltd

This project is for a side return extension to a semi-dethatched house in Muswell Hill.

CGI of the rear of the extension

CGI of the rear of the extension 



CGI of the living / dining area

CGI of the living / dining area 



Plan of the proposal

Plan of the proposal 



Section of the proposal

Section of the proposal 



This project is for a side return extension to a semi-dethatched house in Muswell Hill. The client’s brief was to provide a bright and spacious kitchen/living with dining and break out area, as well as generous larder for storage.
The layout has been designed to enhance the provision of natural light inside the space and the visual connection with the generous rear garden.
?
The geometry of the roof, divided in two pitched sections culminating with skylights, reflects the internal hierarchy. One roof covers the kitchen, whereas the other is located above the living/dining area.
The framed skylights are centred with the two spaces providing plenty of light from above.
A sliding patio door opens the view toward the rear garden, whereas another glazed door gives access to the side alley from the kitchen. A square bay window with integrated seating provides the perfect chill out spot with view to the garden. The island kitchen is located along the side portion of the extension and a rectangular fixed window frames the outside view.
The pantry is neatly hidden behind the grey and blue glass kitchen. The grey tall units feature a concrete effect that matches the floor, and is continuous throughout the internal and external space, enhancing the continuity. The oak details, combined with the light grey textures and white walls, give a Scandinavian feel to the interior.
Externally, the two volumes are entirely cladded in standing seam. The dark colour of zinc contrasts with the exposed red brick matching the existing house.

?