Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



con | form architects

con | form architects

London

Facebook pinterest

con | form architects - reveal in roof

con | form architects

The client’s brief was to provide additional space for their growing family; due to the relatively small size of their garden, the only option was to extend into the roof space. This was contentious; the house is in the centre of four unique Victorian properties, in a conservation area and none had adapted the roof. A distinct feature of the rear elevation is its flatness. The roof addition has a layer of depth which responds to the existing condition and reads as a delicate element on the roof. The result is a thin steel reveal providing a lining to the new space.

Internally there was limited floor to ceiling height. The new floor was positioned in the centre of the plan, ensuring that windows/light into the existing bedrooms were maintained. Access to the new floor required a pop-up over the new staircase, this gave an opportunity to provide an unobstructed view to the sky and surrounding rooftops at the end of the journey up the stairs.

A white washed oak stair gently touches the half landing, leading the way up into the new space. Entry into the new master suite is through a Valchromat lined threshold further accentuating the departure from the existing to the new. In the master suite, the roof structure is revealed – white washed oak beams run across the space, culminating in double oak beams in the flat dormer element which extend to the large window and beyond, linking the space to light and outside in conjunction with the thin steel reveal.

Photographs by

Nick Guttridge