Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Collective Works

Collective Works

Facebook linkedin pinterest

Collective Works - The Cabin

Collective Works

Planning granted in heavily restricted setting

Photographs by

Ragnar Hartvig


 



 



 



 



 



 



This small summer house by the Oslo fjord in Norway is built on the footprint of a now demolished cabin. The main challenge was to stay within the size limits of the previous structure in order to adhere to planning regulations and at the same time meet the client’s functional requirements.
By running the roof ridge parallel to the contours of the shoreline and pushing it asymmetrically towards the rear of the site, the building fits into the landscape and spaces inside are optimised.
The untreated timber cladding was designed and detailed to age naturally over time as the client wanted a maintenance free holiday home.