Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Collective Works

Collective Works

Facebook linkedin pinterest

Collective Works - 22 Oslo

Collective Works

Construction of 5 new studio flats, renovation of 32 existing studios and shared roof terrace.

View of new and rennovated studio flats with ground floor commercial space.

View of new and rennovated studio flats with ground floor commercial space.  



Interior of studio flat.

Interior of studio flat.  



 



Our client is one of Norway’s largest property management companies. They have recently taken an interest in developing their sites and so started off by wanting to fully renovate a building that contained short-term tenancies of studio flats. We saw opportunities to increase the number of units beyond our brief of a simple uplift to the finishes. The rear of the site was a basement courtyard offering little value. We designed a five-storey, standalone structure that would share the existing vertical circulation. In addition, we realised that the ground floor commercial space could be reduced in size creating larger maisonettes from the small studios. The final uplift to the building was a roof terrace which offered a desirable vantage over the rest of Oslo. The revenue from the five new flats would offset the renovation of the existing 32 studios. The planning process in Norway is in many ways more onerous than here in the UK. Our scheme needed a structural design, envelope details and energy calculations. The scheme was applauded during the pre-application review and is currently with the client for Planning.