Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Chris Dyson Architects

Chris Dyson Architects

London, UK

pinterest

Chris Dyson Architects - Wapping Peirhead House

Chris Dyson Architects

Classic Refurbishment with New Extension. Architects Journal Small Projects Winner 2014.

 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Wapping House Extension

Wapping House Extension 



Wapping Pierhead was built between 1810 and 1811, and stands at the northern end of a short terrace which once overlooked the approach to Wapping Basin. This terrace was designed by Daniel Asher Alexander and combines traditional , domestic Georgian style with the more austere warehouse aesthetic.

The Brief was to create a family home that responds to contemporary domestic use. The condemned two-storey Victorian extension was replaced with an enlarged masonry extension that addresses the garden and provides kitchen, living and dining at ground floor level. Additionally, all services were replaced, insulation improved and rainwater harvesting introduced. Period features were reinstated and refurbished to sympathetically restore a sense of character that had been lost over the last 50 years.