Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Chris Dyson Architects

Chris Dyson Architects

London, UK

pinterest

Chris Dyson Architects - Villa Sciartoja

Chris Dyson Architects

Modern Villa Renovation in Cannes, France

 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Villa Sciartoja at Dusk

Villa Sciartoja at Dusk 



The house is for a private client and his young family primarily for holiday use, has six bedrooms and is set into the hillside overlooking the bay of Cannes, spread over two floors with most of the bedrooms on the lower ground floor.

A large raised terrace at entry level provides an shaded arcade to the bedrooms and garden below whilst offering long views over the bay. A large swimming pool is surrounded by timber decking providing a cool place to chill through the long hot summer months. Each bedroom is served by its own bathroom; the kitchen is now configured to open out into the dining / living area, a former attic room forms a study bedroom with crow’s nest and roof terrace overlooking the bay.

The entire project was designed and implemented in 9 months. Low smooth rendered walls enclose Mediterranean plants and a consistent palate of Mediterranean white pervades all the interior and exterior of the house.