Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Chris Dyson Architects

Chris Dyson Architects

London, UK

pinterest

Chris Dyson Architects - The Orangery

Chris Dyson Architects

North London light-filled, flexible rear extension.

 



 



 



 



 



 



 



This residential project in North London, was completed in early 2017. The existing property is a typical example of red brick housing built across the suburbs of North London between the 1920’s and 1940’s.The brief was to create additional living space to accommodate the Client’s growing family, to be light-filled and flexible.

Built as a contemporary interpretation of an orangery, the ground floor extension builds on the tradition of classically proportioned garden pavilions. It creates a modern space that connects the existing ground floor rooms (dining, lounge and kitchen) through a single flowing space. The orangery opens out to the garden and is further enhanced by a full width rooflight.

The glazed dormer in the loft extends and improves the quality of the existing space, allowing expansive views to the garden and a large and bright space to dwell.