Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Chris Dyson Architects

Chris Dyson Architects

London, UK

pinterest

Chris Dyson Architects - Spencer Road

Chris Dyson Architects

A modern refurbishment and extension to a London town-house.

Main reception room open to the garden

Main reception room open to the garden 



 



 



 



 



 



 



The proposal was to rationalise the existing ground floor layout of this late nineteenth century, semi-detached house to create a space which suits 21st century living. The existing kitchen was retained in-situ with the removal of the adjacent utility room to create a large, open kitchen / dining and living area. The small extension to the rear and side integrates floor to ceiling “frameless” glazing to create a new room in direct contact with the garden. These glazed doors face south west and allow good afternoon and evening light into the space.

Externally the extension was constructed in St. Ives Brick. The walls are built with a low parapet to create a solid box like structure which is contracted with the slim sight lines of the glazing in a dark colour set back from the face of the brickwork. A walk on glazed floor panel and introduction of a light well utilising an old coal chute allows light to enter the previously unoccupied basement level to create a family entertainment room and study.