Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Chris Dyson Architects

Chris Dyson Architects

London, UK

pinterest

Chris Dyson Architects - Mona Hatoum Art Studio

Chris Dyson Architects

Refurbished Warehouse for Mona Hatoum's Art Studio and Gallery Space

Gallery Space for Mona Hatoum

Gallery Space for Mona Hatoum 



 



 



 



 



 



 



This project involved the redesign of an existing studio space to create a workshop and exhibition studio for the artist Mona Hatoum. The plan was reworked to optimise the space with a new kitchen, shower room, WC and 2 office spaces in addition to the main studio and exhibition space.

In the front room brickwork was left exposed and painted a brilliant white as a backdrop for the display of the artist’s work. Lighting was an essential part of the scheme both natural and artificial, and CDA worked to achieve optimum effect for the client. As this exhibition space will also double as a workspace lighting control was an important element in the design. The existing beams were utilised to run linear light fittings which are fully controlled by the artist depending on the use of the space and her requirement at a specific time. Metal conduits were utilised to enhance the industrial feel of the studio.

In the rear office space natural light was introduced to the previously gloomy centre of the plan with the removal of partition walls. Natural light was also introduced to the shower room and WC through a clerestory window which introduced borrowed light from the neighbouring room.