Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Chris Dyson Architects

Chris Dyson Architects

London, UK

pinterest

Chris Dyson Architects - Faulkner Residence

Chris Dyson Architects

Classic 18th century Refurbishment and modern courtyard extension.

Basement living area

Basement living area 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



This house is double-fronted, containing a semi basement, three storeys and a roof garret and dates from between 1724 and 1743. Prior to the clients purchasing the property in 2008 it had been converted to offices with a self-contained basement flat. The building contained two entrances; main entrance in the centre of the building with a side step access on the left side and secondary entrance to the far right leading down to the lower ground floor.

The proposed scheme was to reinstate a straight flight of stairs leading directly to the main entrance door. The direct entrance approach is very typical of domestic design in the 18th Century and it was considered that the side step access had been altered to accommodate the change in use. Internally the proposal included the reconfiguration of the plan. The former garret in the roof became a master bedroom with access to the roof top terrace. The basement was transformed into a bright kitchen, dining and sitting space, complete with a ‘living’ wall in the dining area. Here light floods into the newly glazed courtyard also bringing air into the lower levels of the house which had previously been dark, dank and depressing.