Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



MortonScarr Architects

MortonScarr Architects

Brighton

Facebook pinterest

MortonScarr Architects - Regency Refurbishment

MortonScarr Architects

Complete refurbishment of a Grade II Listed house to create a more contemporary layout, including the design of wall-mounted ‘floating’ joinery to house a kitchen in the centre of the house, new bathrooms, and
an open-plan living and library space.

Photographs by

Richard Chivers


 



 



 



 



 



 



 



 



 



This property is a three-storey Grade II listed house located on Hampton Place in the Montpelier and Clifton Hill Conservation Area of Brighton. The property owners are both designers, and so a keen sense of detail underpinned the basis of the proposed design from the outset.

The proposals sought to form a new kitchen as the heart of the ground floor. Following close discussions with the local Conservation team, a furniture-based approach was conceived for the kitchen joinery, with a central island unit forming the main feature of the space, supplemented by individual wall hung cabinets. Key to this approach was to discreetly hide all of the kitchen appliances; a bespoke made sink is contained within a floating cupboard and hidden behind a folding door.

The main living room is located on the first floor, which was refurbished to include a new opening within the existing internal dividing wall to form a link to a library/study room. At second floor, the master bedroom was refurbished, alongside the creation of a new master ensuite bathroom. In addition, other changes to the property include restoring and incorporating mouldings and various details to match the buildings original style.