Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



CCD Architects

CCD Architects

St Peter Port, Guernsey

CCD Architects - Tinto

CCD Architects

Tinto is a materially rich ground floor restaurant with a design based on material contrasts which are configured to impact visually on those passing by on the busy street.

A visually striking view of Tinto from the street outside.

A visually striking view of Tinto from the street outside. 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Designed by Chris Martel for David Matheson of Red Steakhouse, Tinto is a materially rich ground floor restaurant, the design being based on material contrasts, which are configured to impact visually on those passing on the busy street.

Graphic in nature, the entire interior is exposed to those passing, being visible through the silhouette of a traditional glazed timber façade, which in being dark painted, provides a heightened sense of material transparency, and emphasises the continuity between inside and outside.

A material contrast extends through the neutral space, the principle object being a white, segmented, honed, marble bench which in running through the rough clad timber space, provides both a smooth surface to eat at and a continuous band of light, that contrasts with the natural quality of the rough sawn timber and real chillies which exemplify the food.