Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Carta Nova

Carta Nova

Facebook linkedin pinterest

Carta Nova - House C

Carta Nova

The client purchased the house because of the large south facing the rear garden. Logically everything was about the garden – to incorporate it as much as possible into everyday life.

The challenge was to re-organise the ground floor layout with the new extension to establish a connection between the existing parts of the house and the new open plan area. The client also wanted a private space in the loft with a view of the garden.

Photographs by

Joakim Boren


 



 



 



 



 



 



 



 



Word from the architect

Using Permitted Development Rights we designed a rear ground floor extension and a large loft extension. To bring light into the building, we introduced a number of large full-height windows on the upper floors.

We planned the ground floor extension to accommodate an open plan kitchen and living area with a full view of the garden.

We developed a separate design with a distinct feel for spaces used by guests and private ones. For guest spaces, we went for a club-like style with dark colours and sparkling finishes. We designed the garden-facing areas in light shades with a few bold accents.

For the private areas on the upper floors, we chose a more neutral but still modern composition, focusing on light, warm colours and using natural materials and soft fabrics. The large window in the master bedroom allows for falling asleep and waking up in full view of the garden, creating peace and tranquillity.

Word from the client

"I can pretend it is California, not Bounds Green."