Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Carl Turner Architects

Carl Turner Architects

LONDON

pinterest

Carl Turner Architects - Stanhope Gardens

Carl Turner Architects

A substantial refurbishment of a Georgian Style end of terrace in West London, commissioned by Baobab Developments in 2016..

Photographs by

Tim Crocker


 



 



 



 



 



 



We looked at the project with a fresh approach and decided to relocate the staircase in order to provide better proportioned and more flexible rooms throughout the house. The existing windows along the North elevation provide sufficient natural light to the new layout.

The bright split-level kitchen and dining space on the ground floor and the multipurpose family room on the basement become the core of the project.

Through lowering part of the existing basement level, we gained a higher and brighter dining space on the ground floor and a utility and storage space on the basement level.

The lounge area on the third floor could be used as an entertainment space as well as a cosy snug. The lounge is directly connected to the roof terrace where planters offer a good level of privacy, whilst overlooking the historical neighbourhood of South Kensington.