Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



cameronwebsterarchitects

cameronwebsterarchitects

Glasgow, Scotland

Facebook

cameronwebsterarchitects - Cove Park

cameronwebsterarchitects

New Arts Centre

Photographs by

Clarks Contracts


 



 



 



 



 



CWA were commissioned in 2009 to undertake a feasibility study for a proposed new centre for Cove Park.
Cove Park supports contemporary artistic practice in all the art forms whether performing or visual arts, crafts, literature or music. The interdisciplinary programs, for both individuals and collaborating groups, offers time, space and freedom to make new work and to find new ways of working.
The main focus of the brief given to CWA, was to create a warm, inclusive place where visitors on residences could meet and come together over a meal or a cup of tea. The flexibility of the communal spaces was an important element of the requirements to support the range of practices, whilst also allowing social interaction.

The new centre for Cove Park was completed at the end of the summer 2016 and has been occupied by visiting artists since then.
The building takes full advantage of the quality of views and the light, creating a series of special places within two simple linked buildings, and forming a landscaped courtyard as the point of arrival.
The key intent was to use the architecture to capture the context and allow visiting artists the flexibility to develop their work. An important space within the centre is the kitchen and dining area, which allows an informality to enable visitors to meet and discuss ideas over a communal dining experience.
The palette of materials are simple and deliberately unfussy, to allow the landscape to be the eye-catching spectacle.