Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects

LONDON

C.F. Møller Architects - Greenhouse in the Botanic Garden

C.F. Møller Architects

Restoration and extension of the hothouse in the Botanic Garden in Aarhus.

Garden view

Garden view 



Image 1

Image 1 



Greenhouse view

Greenhouse view 



Concept sketch

Concept sketch 



The project includes a comprehensive restoration of the old hothouse in the Botanic Garden in Aarhus originally designed by C.F. Møller.
In the restoration the palm house will become a new botanical knowledge centre, at the same time as the complex is extended with a new, 18 metres high tropical hothouse, in which the public can go exploring among the tree-tops.
The existing snail-shaped hothouse was well adapted to its surroundings, and it has been important to bear the existing architectural values in mind when designing the new one. The new hothouse also uses the organic form, which is, at the same time, based on energy-conserving design solutions and on a knowledge of materials, indoor climate and technology. Advanced calculations have ensured that form and energy consumption interact in the best possible manner. The domed shape and the building's orientation in relation to the points of the compass have been chosen because this precise format gives the smallest surface area coupled with the largest volume, as well as the best possible sunlight incidence in winter, and the least possible in summer.