Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



C.F. Møller Architects

C.F. Møller Architects

LONDON

C.F. Møller Architects - Bestseller Logistics Centre

C.F. Møller Architects

A logistics centre to supply clothing company Bestseller’s stores all over Europe.

Internal view

Internal view 



Landscape view

Landscape view 



Facade detail

Facade detail 



Facade detail

Facade detail 



The new logistics centre, located on the E45 motorway at Haderslev, supplies all of the clothing company Bestseller’s boutiques, right across Europe.
The centre has been planned to occupy three parallel bands surrounding a main avenue. One of these bands contains the main entrance, office and staff facilities, together with an area with loading ramps for trucks, while the second contains an automated sorting facility, and the third fully-automated mini-load stores. The planned layout provides the most flexible arrangement, and allows for a possible future expansion of the logistics centre to triple size, i.e. 150.000 m².
The idea was to create an industrial building that would go beyond the typical standardised solutions for logistic facilities, and create a building with a strong identity that would add an experiential quality to its surroundings. The tall mini-load stores therefore take the form of solid, sculptural structures, clad with wooden slats and equipped with transparent sides which allow motorists on the motorway to see the cranes at work.
Throughout the building, emphasis has been placed on allowing daylight to enter, and on creating an intimacy with the landscape and the views, including the local farmland. There has been a strong focus on sustainability in the planning, e.g. the use of recycled materials in the construction process, large-scale green roofs, and the use of renewable energy such as solar and biodiesel for heating. The site surrounding the centre, covering approximately 500,000 m² in all, has been designed to form a natural area with oak woods, wetlands and meadows with grazing cows, which will create a fertile environment for a rich flora and fauna.