Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Burns Guthrie and Partners

Burns Guthrie and Partners

Tunbridge Wells, UK

Burns Guthrie and Partners - Shoreham Academy New Hall

Burns Guthrie and Partners

A new hall for examinations, social events, sport and community use.

 



The Academy were blighted by the fact that for half the academicyear, their sports hall was taken out of use due to exam desks being present. Despite the school being new, the social spaces were limited, especially at lunchtimes when there was no dining area other than the principal circulation space.
The new building sits sympathetically as the third side of a triangular external space. The building comprises a 3 badminton court size sports hall with ancillary facilities. It can seat 270 pupils for examinations.
Constructed of cross laminated timber, the volume of CO2 sequestered by the growth of the timber is equivalent to 26 years of the Target Emission Rate under the Building Regulations. The timber also provides a warm and appealing internal aesthetic.

Word from the architect

Originally, this was a fast track project and whilst delays meant the first target date was not met, the building was still constructed in quick time minimising disruption to the school. This was achieved using off-site fabrication of the superstructure.
From a sustainability viewpoint, the use of cross laminated mass timber also meant that the building had a significant negative carbon footprint.