Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Burns Guthrie and Partners

Burns Guthrie and Partners

Tunbridge Wells, UK

Burns Guthrie and Partners - Private residence

Burns Guthrie and Partners

Prestigious modern energy efficient home set in Conservation Area

Photographs by

Shaun Taylor


 



 



 



 



 



This private residence of some 400 sq.m area is set in a Conservation Area in the heart of Tunbridge Wells. Paying respect to local architecture, it retains a modern feel. Accommodation is on 3 floors including a semi-basement which opens out onto a sunken courtyard. An upper terrace with infinity balustrades provide a sunny aspect and delightful external space opening off the main living rooms.

Energy efficiency exceeds the requirements of the building regulations by using high thermal insulation and thermal mass. Care has been taken to ensure that it receives the benifit of passive solar gain in winter with shading for hotter summer days using brise soleil and external shutters.

Construction will in Autumn 2015.

Word from the architect

We are proud to say our project won an award from the Royal Tunbridge Wells Civic Society for it's modern yet context respectful design.