Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Burns Guthrie and Partners

Burns Guthrie and Partners

Tunbridge Wells, UK

Burns Guthrie and Partners - Frittenden Primary School Extension

Burns Guthrie and Partners

School hall extension

View from the playground

View from the playground 



New reception classroom

New reception classroom 



Spire reflection

Spire reflection 



Context - new with old

Context - new with old 



Hall with glazed gable ans top-light

Hall with glazed gable ans top-light 



We were employed directly by the school for the design and procurement of a new hall designed for dual school/community use. The project comprised a hall of 140m², a replacement nursery, which had to be demolished to provide the site, IT facilities and ancillary kitchen which doubled as a food technology teaching facility.

This project was in a particularly sensitive context. The site was very tight, bordered on one side by a right of way footpath. Both the existing school and the neighbouring church are listed. The location of the footpath meant that natural light to the hall had to be achieved by the use of top-light and high level glazing.

The client required that the hall be used for community use. In this context it had to be self-contained with its own separate entrance, toilet facilities and kitchen/food preparation area. The latter was designed such that it could also be used for food technology lessons.