Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Brown + Brown Architects

Brown + Brown Architects

Aberdeen, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Brown + Brown Architects - Heath Cottage

Brown + Brown Architects

A Scandinavian inspired light interior inside a traditional North-East Scottish cottage.

Photographs by

Nigel Rigden


Living Space

Living Space 



Dining space

Dining space 



Kitchen

Kitchen 



Materials Palette

Materials Palette 



Office

Office 



Internal door

Internal door 



Bathroom

Bathroom 



Living / Dining

Living / Dining 



We completed the refurbishment and renovation of a stone cottage near Aberdeen, with the adjacent images showing the house prior to commencement of the works.

In addition to making a large glazed intervention in the stone gable, the internal arrangement of the ground floor was revised, to allow modern open-plan living within the traditional cottage.

White wooden lining and a white painted floor help make the space light and allow all spaces to flow together. A wood-burning stove remains the focal point of the living area, whilst the open plan kitchen/dining space has a traditional range cooker as it's centrepiece.

Birch faced plywood is used in various places throughout the house, from the large door separating the office from the main space, to the bathroom where a waterproof treatment allows the timber to be a main feature, when combined with geometric print concrete tiles.

More information can be found on our website - http://www.brownandbrownarchitects.com/portfolio/heath-cottage/