Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Ben Adams Architects

Ben Adams Architects

London, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Ben Adams Architects - Chiquet Flood House

Ben Adams Architects

A unique dwelling built on the banks of the River Thames

Chiquet Flood House exterior

Chiquet Flood House exterior 



Chiquet Flood House kitchen

Chiquet Flood House kitchen 



Chiquet Flood House lounge

Chiquet Flood House lounge 



Chiquet Flood House

Chiquet Flood House 



Chiquet is a detached house replacing an existing smaller dwelling on the banks of the River Thames in Weybridge. It is located in the green belt within the river floodplain and is part of a local community called Hamm Court. The design proposals reflect the requirements of green belt policy and local policy concerns.

The form of the house is derived in part from a series of viewing angles as shown above. The front roof line is angled back to minimise the visual impact of this mass from the river side while the ascending volumes on the North (road) side diminish the impact from the road. The ground floor of the house is lifted above the ground by 2.3m to meet current floodplain guidance.

The form maximises the use of natural light, and the plan is designed to enhance environmental and acoustic separation between the living and sleeping areas.