Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Belsize Architects

Belsize Architects

London, United Kingdom

Belsize Architects - Nutley Terrace

Belsize Architects

Nutley Terrace is a new build residential scheme, providing two spacious contemporary townhouses on a difficult brownfield site in a north London Conservation Area.

Nutley Terrace

Nutley Terrace 



External View

External View 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



Interior

Interior  



Interior

Interior 



Interior

Interior 



interior

interior 



interior

interior 



Exterior

Exterior 



Nutley Terrace is a new build residential scheme, providing two spacious contemporary townhouses on a difficult brownfield site in a north London Conservation Area.

The site had been occupied by a row of six single-storey garages. Although the site had clear development potential, earlier attempts by others to develop it had failed and the site was falling into dereliction. The brownfield site itself presented a series of problems, including multiple ownerships (and party wall agreements) and a lack of external space. Financial viability was only possible thanks to a complex structural design enabling construction close to the adjacent apartment block and a basement under the entire site.

A stepped arrangement mediates between a tall adjacent 1940s block and neighbouring Edwardian houses. A varied palette of timber, stone and glass creates an attractive and durable façade, and incorporates a series of spacious private roof terraces and balconies.

Each house is large, light and airy, and finished to a high specification. Living and entertaining areas are arranged on the upper storeys to enjoy views over London, with bedrooms and other more private spaces beneath. Detailing - from timber staircases to vertical stone cladding – is executed to an extremely high standard.