Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Belsize Architects

Belsize Architects

London, United Kingdom

Belsize Architects - Klippan House

Belsize Architects

A Grade 2 listed building remodelled and returned to a single family dwelling

External View

External View 



Conservatory

Conservatory 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



Garden Tea Room

Garden Tea Room 



The house, a grade 2 listed building, set opposite Hampstead Heath was designed by Ewen Christian, an RIBA president and Gold medalist, and built in 1881.

The brief was to return the 900 sqm four storey building, previously divided into four flats, into a single-family home and to add a new subterranean swimming pool to the side of the house and a garage for 3 cars over the pool.

The challenge was to re-create a house equal to its former glory, using a contemporary language where the original had disappeared, and yet make sure that the dialogue between the old and new remained open. In this process, some of the original aspects of the design were also rediscovered and restored. The design was very special and specific. Its success depended on usage of master craftsmen which could not only restore but create the new design with all its intricacy in juxtaposition with the old.