Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Belsize Architects

Belsize Architects

London, United Kingdom

Belsize Architects - Ferncroft Avenue

Belsize Architects

Ferncroft Avenue is the remodeling of an Arts and Crafts house in Hampstead to provide a dramatic contemporary brick extension, integrating a large new family living room over a new basement with the new landscaped garden behind and connecting it directly to a semi-enclosed outdoor patio.

Rear extension

Rear extension 



Night rear extension

Night rear extension 



Living room

Living room 



Basement

Basement 



The brief was to remodel and modernice the entire house, with the major part of the work to be a large new basement and an extension built over part of the basement.

The extension is designed to allow the house to move further into the garden and be more engaged with the landscape and views behind. The gap between the extension and the side garden wall is treated to form an outdoor room with a fireplace, albeit without a ceiling.

The new basement, reached by a new staircase out of the family room, is a multi-purpose space which will act as a gallery to display the client’s art collection and as an additional space for larger parties.