Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Belsize Architects

Belsize Architects

London, United Kingdom

Belsize Architects - Cannon Place

Belsize Architects

A remodel of 3 flats to a single family dwelling.

Interior

Interior 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



The house, located on a narrow street close to Hampstead Village and the Heath, was comprised originally of three flats.

The brief was to make the house into a modern home, by complete remodeling, to be filled with light and with good flow of space and connections both horizontally and vertically. The aim was to form exciting public spaces on the ground and lower ground floor with a large addition to the rear, the roof of which would become the terrace for the ground floor living room. The brief also required the transformation of the back of the property by forming a spatial connection between the house and the garden, with new, low-key landscaping to complement the overall design.

The fact that the house was built on a hill meant that the lower ground floor extension would have become entirely underground. It was therefore decided to create a small sunken courtyard in front of the extension with the back wall of the courtyard clad in granite as a waterfall.

The design was developed to a very high standard with bespoke sophisticated detailing. For example the division between the sitting and dining area was formed from a leather-covered side unit, which curves around at the top and continues across the ceiling. The unit contains a dumb waiter from the kitchen below, a bar, TV set and storage, and incorporates lighting at the top.