Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Belsize Architects

Belsize Architects

London, United Kingdom

Belsize Architects - Beaumes de Venise

Belsize Architects

A remodel and extension of a large family home set within a mature vineyard.

External View

External View 



External View

External View 



Interior

Interior 



External View

External View 



External View

External View 



External View

External View 



View under terrace

View under terrace 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



Interior

Interior 



This farm house in Beaumes-de-Venise was located in the midst of a large vineyard with views to the Dentelles de Montmirail to the side. The house, though charming externally and with a large, somewhat chunky terrace at first floor and a large extension to the side, had been neglected. Internally a new concrete structure inserted during the sixties had provided a new interior, including floors and ceilings as well as some walls.

The new design removed all the later extensions and the entire concrete internal structure. The original external walls of the main farmhouse and the roof were kept. A large new extension was created to the side to provide a new kitchen with direct access to the garden and external eating area. Internally the house was redesigned and a double height entrance hall was created with roof lights above to allow more vertical connection as well as helping with flow of air right through the house. A pergola which partially acts as a terrace for the first floor was formed to the south- facing elevation.

The entire area around the house was landscaped to form new external garden rooms of different shapes and sizes, using both vegetation and hard construction, to meet a variety of functions as well as to provide protection from the mistral. The external swimming pool was designed as part of the overall landscape.

The colour palette used the traditional local lime stone throughout, including the bathroom, and self- coloured render. The soft wood shutters are painted in light blue.

The most challenging issue in the design was how to make the new arrangements, both internally and externally, fit into the existing landscape