Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Barr Gazetas

Barr Gazetas

London

linkedin pinterest

Barr Gazetas - Riverscape

Barr Gazetas

A comprehensive refurbishment of the reception, atrium and external entrance to improve first impressions and create a new image for this large 1980s office building

Photographs by

Philip Vile


 



 



 



 



 



 



 



Riverscape at 10 Queen Street Place is a refurbishment of a 1980s city office building. Barr Gazetas was tasked with upgrading the external entrance, reception and atrium as well as integrating these with a new ground floor F&B unit. The scheme also involved provision of a new winter garden event space on the roof of the building. Works were undertaken with tenants in occupation.

The existing space was arranged around 3 distinct and fragmented areas: the entrance, front reception and rear atrium. There was limited visibility between the spaces and the atrium felt dark despite the large volumes. The refurbishment focuses on providing an enhanced arrival experience, presence and image for the building. With high quality finishes, new lighting and signage Barr Gazetas has created modern, welcoming spaces that have a common design language with specific zones and functions.

The main reception operates in conjunction with a café, providing seating for visitors and informal meeting space for occupants. The wall between the two spaces folds open to remove any physical barrier. The two areas engage with one another and the spaces work together as part of an overall offering, creating a buzz and welcoming environment for tenants and guests.

The single height spaces are comfortable and soft with domestic scale materials. The double height space is more dramatic with new lighting suspended in the additional space.

The rear atrium introduces nature to the space with planting inspired by a woodland garden. The planters double as seating, including ‘bleacher’ seats on the level change. An illuminated soffit introduced to the underside of the bridge link brightens the area outside the lifts.