Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Artform Architects

Artform Architects

Manchester, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Artform Architects - Crown Green

Artform Architects

The client for this project appointed Artform Architects to design a side extension to their house in Lymm, Warrington to house a new snug, utility room, shower room and office. A connection was also required from the new snug into the existing living room so the two spaces could connect with each other. In addition a new front entrance/porch was to be added as a replacement for the dated and badly designed porch on the existing house.

Photographs by

Artform Architects


 



 



 



 



 



 



 



 



The new extension maximises the views out to the large, well-landscaped south facing garden and incorporates full width glazed sliding doors across the rear which visually wraps the new addition around the house and helps to integrate it with the existing building.

The flat roof, contemporary design creates a contrast to the 1970's brick house with crisp white render and timber cladding.

Artform Archietcts took a very standard brief for a house extension and through careful and creative design have created a crisp, contemporary piece of architecture that complements the existing property as well as the surrounding landscape. The internal layout is innovate and flexible and provides the client with functional and practical spaces that were much needed and which have now transformed the property and the way in which it is used.

Word from the architect

This project has taken a very standard brief for a house extension and through careful and creative design has created a crisp, contemporary piece of architecture that complements the existing property as well as the surrounding landscape. The internal layout is innovate and flexible and provides the client with functional and practical spaces that were much needed and which have now transformed the property and the way in which it is used.