Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Architecture for London

Architecture for London

London

Facebook linkedin pinterest

Architecture for London - Brook Green House

Architecture for London

A double storey extension and renovation of a house in Brook Green.

Photographs by

Christian Brailey


 



 



 



 



 



 



 



 



This refurbishment and two-storey extension to a house in Brook Green creates a generous volume for living and entertaining. The lower ground floor previously suffered from low ceiling heights, poor natural light and convoluted access from the floor above.

A timber stair now descends through a newly created double height space to form a dramatic entrance. The entire lower ground floor is finished in end-grain parquet blocks. Full-width timber framed sliding doors lead to the garden, which is newly landscaped in Portland Roach stone.

A master suite is created over the first floor, with a generous dressing room and ensuite bathroom. Full height doors and cupboards celebrate the high ceilings at this level. Douglas fir joinery is used throughout the house to create a consistent colour palette, yet with subtly contrasting timber cut and grain varieties.