Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



MW Architects


MW Architects

Location London

Facebook linkedin pinterest pinterest

Ethos

Since 2009, MWA has improved lives through good design with a back-to-basics approach that prioritises maximising space and natural light. We've furnished cultural, residential and commercial clients with new-builds and refurbishments of up to £3 million.

Our team shares a vibrant central London studio with developer Roger Zogolovitch, Lake Estates, Solid Space and AZ Urban Studio. They serve as frequent collaborators along with a network of construction professionals at the top of their fields.

We collaborate with clients in all sectors to unlock creative solutions to building and design projects of all scales. The results are innovative, functional and bright, and flow elegantly within any context, historic or modern.

Awards

Winner, Designer Kitchen & Bathroom Award, 2014 / 2018 Winner 'Housing Architect of the Year', Blue Ribbon Award, 2013 / Winner, RIBA Regional Award, 2013 / Finalist, AJ Retrofit Award, 2016 / Finalist, SBID International Award, 2014 / Second Place, Don't Move, Improve! 2014 / Shortlisted, Surface and Design Awards, 2018 / Shortlisted, Don't Move, Improve! 2013 / 2018 / Shortlisted, Camden Design Awards, 2017 / Shortlisted, ID&A Award, 2014 / Shortlisted, Blue Ribbon Award, 2014

Project sectors

  • One-off Homes
  • Interior Design
  • Refurbishment and Extensions
  • Office Base Build
  • Office Fit-out
  • Bars, Cafes & Restaurants
  • Community Centres
  • Libraries
  • Housing Scheme (20+)
  • Galleries and Museums
  • Theatres & Performing Arts
  • Temporary Installations
  • Heritage & Religious Buildings
  • Public Spaces
  • Private Gardens
  • Urban Design
  • Sheds, Cabins & Outhouses
  • Studios and Workshops
  • Guesthouses & Hotels
  • Housing Scheme (0-20)
  • Entertainment
  • Mixed Use-developments

Specialist skills

  • Refurbishment

Services offered

Full architectural service, Interior design, Feasibility, Concept design, Planning application, Technical drawings, Masterplanning

Budget

  • Minimum GBP100,000
  • Maximum GBP5,000,000

MW Architects

Trio: Kids Cafe, Shop, Event space.

Trio is a children’s cafe, shop and workshop space in Peckham. MW Architects were commissioned to convert the existing barbers shop into a large, bright, flexible space suitable for hosting toddler workshops combined with a spacious cafe for the enjoyment of parents and kids alike

MW Architects

My House

A mini-extension made a huge difference for a South London family, shifting the gathering spaces from the cramped foyer to the brighter rear. Built with no structural changes, the new family rooms wrap around the kitchen’s original footprint and connect seamlessly to the existing home and garden. Moving the dining table from the vestibule into the new extension freed up circulation space inside the front door and draws focus into an open rear wrapped in contrasting brick, bespoke cabinetry and glazing with frameless corners. Fresh herringbone-wood floors throughout the home...

MW Architects

Liverpool Road

A three-sided glass-box addition to a Grade II-listed house replaces a poorly used 1980s annex, easing flow around the house and garden with rear glazing and a glass floor. The glass cuts across the floor of a new glass study on the upper ground, creating sightlines to the enhanced kitchen/diner below. A skylight echoing the study floor increases natural light. The listed Georgian brick now serves as a feature wall between the study and reception rooms, and can be viewed from the garden through the uninterrupted glazing.

MW Architects

Essex Mews

This bright, contemporary answer to the classic Victorian terrace, sited on a slope within a conservation area, netted multiple awards and instant sales for the boutique developer Solid Space. Modern twists like oversized porches and slimline brick subvert the local typology while satisfying the planning department. In this trio of three-bedroom houses, rooms grow out from a narrow front foyer into a multilevel space connected by open staircases, airy landings and voids. Each house is positioned for maximum privacy and exposure to natural light while maintaining privacy and light for...

MW Architects

Maresfield Gardens

This disused building in a conservation area required a complete overhaul and extension. We created an award-winning seven-bedroom family home with 530 square metres of refurbished space, including a rear extension, roof terrace, two-storey side extension and loft conversion. The new helical staircase creates a four-storey void filled with natural light. Opening up internal walls between the common areas and orienting them toward the outdoors allowed a free-flowing layout for eating, studying and entertaining. New, enlarged spaces include a kitchen-dining room, vast lower-ground playroom, luxurious master suite and a full...