Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Guarnieri Architects


Guarnieri Architects

Facebook linkedin pinterest

Ethos

Guarnieri Architects is a design-led, contemporary architecture practice, based in London.
Founded by Marco Guarnieri, Guarnieri Architects brings together a group of individuals who are passionate about architecture and who care about the needs of their clients and each individual project, whatever its scale, location, or type.
Guarnieri Architects' work focuses on improving people's everyday lives balancing creative thinking with a good degree of pragmatism, avoiding a single minded approach of one or the other.
The practice has developed a special sensibility for urban and cultural context and is committed towards making the world a more sustainable place.
Guarnieri Architects was the recipient of the LEAF 2012 Young Architect of the Year Award. It was long-listed for the Young Architect of the Year award in 2011. Its work has been featured in some of the world's leading architectural magazines and in the "New Arcadians", a book published in 2012 by Merrell profiling 18 of the most emerging and innovative UK architectural practices.

Awards

British Homes Awards 2018 shortlisted | AJ Retrofit 2017 finalist | Schueco Excellence Awards 2017 commended | AJ Retrofit Award 2013 shortlisted | LEAF Refurbishment of the Year Award 2013 shortlisted | LEAF Young architect of the year award 2012 winner

Project sectors

  • One-off Homes
  • Interior Design
  • Refurbishment and Extensions
  • Office Base Build
  • Office Fit-out
  • Retail Interiors
  • Bars, Cafes & Restaurants
  • Schools, Colleges and Universities
  • Housing Scheme (0-20)

Specialist skills

Services offered

Full architectural service, Interior design, Feasibility, Concept design, Planning application, Renders & CGIs, Technical drawings

Budget

  • Minimum no min
  • Maximum no max

Guarnieri Architects

Victorian Remix

This was a house built for a different kind of life in a different kind of century: it had poorly lit lower floors, staircases which broke the connections between the different rooms, and a disconnection between inside and outside spaces.

The clients wanted the opposite: open-plan spaces, natural light, a blurring of inside and outside, and a healthy, uplifting environment. After a mixture of restoration and innovation, they now have it all: flowing spaces, a new ‘wellness floor’, and a double-height glass box which brings the outside straight into the heart...

Guarnieri Architects

Rathbone Place

Derwent London appointed us to look at the refurbishment of a number of rental residential units of an apartment building in Rathbone Place. The brief asked for a fit-out concept to be replicated thought-out all the units and to be implemented sequentially at the end of each tenancy. The furnishing selection was part of the brief.

Fit out and furnishing have been considered together so to achieve a coherent concept and an atmosphere for the interior of the flats.

Attention was given to design solutions that minimise maintenance, improve access for repair...

Guarnieri Architects

Eurocentres Eltham

Eurocentres, an established worldwide network of language schools, identified the building as the ideal location to relocate staff, students and the operation of their Lee Green existing school.

The brief called for the conversion from offices to educational facilities and a complete refurbishment and fit out of the building to bring it up to contemporary standards.
We saw the opportunity of establishing a new relationship between the interior of the building and its beautiful surroundings and this was achieved by inserting a glass partition separating the classrooms from the circulation space.

Guarnieri Architects

Whites Grounds

The reorganisation of this penthouse accommodation in the Bermondsey street conservation area offered the opportunity to remodel the roof of the existing building. The new addition follows the geometry of the existing roof, projecting it towards the rear. The use of glass achieves a contemporary look that successfully contrast with the old slate roof.

Guarnieri Architects

CMG Offices

The existing building in which the offices are housed was over cladded with aluminium insulated panels to improve thermal efficiency. The rest of the warehouse was to be used for steel carpentry work and the assembly of components for hydraulic systems. A new canopy was erected to the east side of the main volume and was equipped with heavy duty cranes for the loading and unloading of large components from lorries and trucks.

Guarnieri Architects

Pack Line Offices

Two existing buildings on a site in the district of Holon were completely reorganised and refurbished to house the new facilities of the company. The two building were over-cladded with aluminium panels with a pattern of different shades of grey. The internal layout strategy allowed for both cellular and open plan offices and at the same time it enhance the experience of guest and users of the building avoiding corridors.

In association with Lea Katz

Guarnieri Architects

Bishop Road

The brief for this private residential commission was the rear extension of a 3 floors terrace house which is part of the Central Fulham conservation area in Parson’s Green.

The design proposal was one single minimal contemporary look shape not competing with the existing grain and textures of the context to form the enclosure of a spacious modern kitchen suiting the needs of the family living in the house.

Guarnieri Architects

Burro e Salvia

Our team developed an interior shop concept for Burro e Salvia ‘pastificio’ (fresh pasta shop) in London.

The design responds to the challenge of creating a domestic yet contemporary atmosphere.
The front of the commercial unit houses the retail component of the business and the rear is dedicated to the eating and testing of the fresh pasta products prepared on the premises.

A section of the slab in the rear room was removed allowing natural light to shine through, enhancing the quality of the space, and creating a double height feature space.