Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Gruff


Gruff

Location London - United Kingdom

Facebook pinterest

Ethos

We are a team of architects and designers based in London.
We create enveloping spaces that tell stories.
Stories that engage people and make them feel; that are open and inviting, and that are ultimately human.

Each project is crafted around the individual and unique context of each space.
Although we have a methodical and structured work process, our designs are always tailor-made to each brief.

Awards

New London Architecture - Don't Move, Improve 2019 - Shortlisted || BD - Architect of the Year Awards 2018 - Finalist || Architects' Journal - AJ Architecture Awards - Project of the Year (Under 250K) 2018 - Finalist || New London Architecture - Don't Move, Improve! 2018 - Shortlisted || Architects' Journal - Retrofit Awards 2016 - Finalist || World Architecture News - WAN Awards - Metal in Architecture Award 2015 - Commended || Architects' Journal - AJ Small Project Awards 2015 - Finalist || Architectural Review - AR Emerging Architecture Awards 2014 - Highly Commended

Project sectors

  • One-off Homes
  • Interior Design
  • Refurbishment and Extensions
  • Retirement Living
  • Office Base Build
  • Office Fit-out
  • Retail Interiors
  • Bars, Cafes & Restaurants
  • Gyms & Sports Facilities
  • Schools, Colleges and Universities
  • Community Centres
  • Libraries
  • Housing Scheme (20+)
  • Galleries and Museums
  • Theatres & Performing Arts
  • Temporary Installations
  • Public Spaces
  • Private Gardens
  • Urban Design
  • Sheds, Cabins & Outhouses
  • Studios and Workshops
  • Guesthouses & Hotels
  • Student Housing
  • Housing Scheme (0-20)
  • Private Rented Schemes
  • Entertainment
  • Healthcare
  • Mixed Use-developments

Specialist skills

  • Sustainable Design
  • Self-Build
  • Refurbishment

Services offered

Full architectural service, Interior design, Feasibility, Concept design, Planning application, Renders & CGIs, Technical drawings

Budget

  • Minimum GBP100,000
  • Maximum GBP5,000,000

Gruff

KAP HQ

KAP Diagnostics commissioned the refurbishment of a cluster of disused buildings including an old car showroom and mechanics garage, in order to locate their new UK headquarters. The project demonstrates excellence in regeneration within an area of Rochdale which primarily consist of light-industrial uses and small retail parks. Early in the design process it was determined that it would be cost effective to utilise the existing, disparate but adjoining buildings on-site. This cluster of building ranging in conditions, were essentially structurally sound however required a full overhaul of the interior; new services...

Gruff

Algiers Road

Conjuring traditional notions of the ‘hearth’ as the focal point of a home, the playful chimney duo within this contemporary extension to an end-of-terrace family house became conceptually and physically integral to the design. Responding to the client’s brief for a bright living area encompassing a series of intimate family spaces, the design sought to simultaneously facilitate plentiful entertaining all year round, both indoors and out. Two main concepts accentuated the strong relationship between the extension and garden; the rear glazing is composed of sliding panels with minimal frames offering seamless...

Gruff

Amp Studio Canopy

The AMP Studios Pavilion on the Old Kent Road was conceived as a simple, coherent structure that would echo and complement the urban setting between the railway line and busy road. Accepting of its inner-city environment, the pavilion serves as a focal element, enticing users into the space. The brick arches of AMP Studios accommodate an interesting mix of uses. The two first arches are studio spaces for artists and creatives, whilst the two at the rear serve as combined/adaptable spaces for private parties and events. In order to provide a...

Gruff

Avon Angle

Avon Angle uses a simple and classic material palette of brick, metal and glass to provide a new kitchen and dining space. The large three-storey Victorian house allowed for a generously sized rear extension to be built, whilst still being subservient to the host building.

Gruff

Brick Flint Pair

Sited within the Chilterns, an area of outstanding natural beauty, Brick Flint Pair sees the adaptation and extension of a traditional country farmhouse alongside a new building which appears like a reflection of the original. The existing farmhouse, a grade II listed cottage built in the 17th century, is restored with its historic features revealed, repaired and celebrated. The new, contemporary element appears as a new building to the north of the existing house, echoing elements of the host structure and drawing in references of the local vernacular. A slice through the...

Gruff

Breakspears House

A 5 bedroom, 3 storey new build home located on an abandoned site in the Brockley conservation area within South East London.

Gruff

Brickfields

Gruff was appointed to design the fit-out and shop-front for Brickfields, a cocktail bar in London. The client owned a successful family-friendly restaurant and was looking to expand and establish a new bar nearby with a more intimate and sophisticated feel and a late licence - a venue which, before Brickfields, didn’t really exist in the area. Gruff were excited to take on the task of reconfiguring and refurbishing both the interior and exterior as well as developing a brand for Brickfields, in particular focusing on the design and fabrication...

Gruff

Chaucer Cutout

A full renovation transforming this three-storey Victorian end of terrace house in Herne Hill.

Gruff

Cranfield Road

Taking advantage of the generous eaves height of a neighbouring extension to the east, and adhering to the more constrained height limitations to the west, the site leant itself to a dramatic pitched roof profile. The project was born of the clients initial brief to create a new enlarged dining area, and a more integrated relationship between the house and its expansive rear garden. The design sought to engage the constraints of the surrounding conservation area to meet these objectives, while identifying opportunities to make maximum use of the available footprint....

Gruff

Hawksley Heights

North London loft conversion to create luxurious master suite, with City skyline picture window.

Gruff

Pitched Black

Pitched Black is a new-build 4-bedroom family home, located on the site of a disused builder’s yard. A technically challenging and tight backland site, the plot is located in a conservation area and bounded on one side by a railway cutting, the site posed many design and logistical challenges.

Gruff

Shooters Hill Tennis Club

A new-build pavilion for the members of the Shooters Hill Lawn Tennis Club in South London, embracing an opportunity to re-think the way the existing club occupies the space and functions as a community.

Gruff

St Asaph Road

Built under 2 large extending gabled roofs, the extension takes direct inspiration from the elements of the characterful existing rear facade, providing dynamic spaces at both ground and first floor, connected via a light-filled double height atrium. The Victorian terrace house that originally occupied the site was bombed in World War II and lay empty for many decades. The house was eventually rebuilt with a mock Victorian facade to the front and a contrary 1980’s design to the rear which incorporated vertically aligned balconies covered by a cute dual pitched roof....

Gruff

The Wind Tower

The Wind Tower is a new sound landmark: a device that on one level focuses and concentrates people’s senses and on the other hand amplifies the climatic (windy) nature of the site. The intervention forces people to the edge – to make a commitment.