Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Edgley Design


Edgley Design

Location London - UK

Facebook

Awards

RIBA Regional award 2016 - London winner. BD Architect of the Year Awards 2016 - shortlisted for Pear Tree House. The Daily Telegraph Homebuilding and Renovating Awards 2015 - overall winner and best contemporary home. The Sunday Times British home Awards 2015 - Pear Tree House commended for category 'One off House or extension'. Shortlisted for The RIBA 2015 Stephen Lawrence Prize. Build magazine's 2015 Architecture Awards. RIBA 2015 London Regional Award. AJ : Retrofit Awards 2014.

Project sectors

  • One-off Homes
  • Refurbishment and Extensions
  • Office Base Build
  • Studios and Workshops
  • Mixed Use-developments

Specialist skills

  • Sustainable Design
  • Self-Build

Services offered

Full architectural service, Concept design, Planning application, Renders & CGIs, Technical drawings

Budget

  • Minimum 500000
  • Maximum 5000000

Edgley Design

1 Godson Street

Godson Street is a Community Joint Venture project between Edgley Design, CKS partnership and Spaced Out Architecture.
The brief was to create a mixed use building which would meet the varying needs of the partners, expressing the individuality of stakeholders while bringing this ‘difference’ together in a harmonious overall scheme. Number 1 Godson Street is the only stand alone house in the development.


Edgley Design

Godson Street

This project consists of a group of six mixed-use buildings, with commercial lower floors and residential flats above, replicating the local context of flats above shops. The commercial elements open up to the street, with free-form living spaces wrapped in brass above.
The saw-tooth residential forms channel views down the street for privacy reasons, their varying forms expressing their differing identities while reflecting the varied roofscape of the context.

Edgley Design

Pear Tree House

The site for this house in Dulwich had never been developed, and contained many trees that had grown wild. The trees inform every part of the design, from the placement and orientation of the house, to the vertical expression of the detailing, designed so that the house reads as vertical elements to blend in to the trees.

Edgley Design

Penton Street

Two new build one-bed houses were constructed in place of an old silversmith’s workshop behind a row of Georgian houses in Angel, London. The workshop was demolished, the site excavated and the existing brick boundary walls underpinned to allow the construction of two jewel like courtyard houses.

Edgley Design

Rubber House

The proposal was to knock down the existing studio, and rebuild an artists studio with better facilities, as well as a separate two bedroom house all within the same footprint.

Edgley Design

Secret House

Secret House is located behind a row of terraced houses and accessed via a narrow alleyway. One of the many former urban workshops nestled behind London’s terraced streets, the site is entirely surrounded with no road access meaning all materials had to be carried to the site through a doorway to the entrance alley.

Edgley Design

Wrap House

The scheme involved the ‘upcycling’ of a 1960s house which was in a poor state of repair, remodelling the internal arrangement of the house, reinsulating the envelope, and re-articulating its strong external forms with a reflective stainless-steel cladding. This created a stronger connection with the beautiful surroundings both internally and externally.